ЗМІ: Потужність Nabucco запропонували скоротити в два рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Потужність Nabucco запропонували скоротити в два рази

Енергетика
493
Консорціум компаній, що реалізує проект газопроводу Nabucco, розглядає можливість зменшення потужності та протяжності трубопроводу, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела.
Початковий проект реалізації Nabucco передбачає будівництво трубопроводу довжиною 3900 км, який з'єднає країни Середньої Азії з Австрією через територію Туреччини, Болгарії, Румунії та Угорщини. Потужність Nabucco повинна скласти 31 млрд кубометрів газу. Нова пропозиція, за даними джерел WSJ, передбачає, що потужність Nabucco знизиться вдвічі, і газопровід пройде тільки між Австрією і Болгарією.
У той же час, за даними видання, від початкового проекту Nabucco консорціум поки не відмовлявся. Проте терміни початку будівництва і запуску газопроводу вже не раз відкладалися. Так, в жовтні минулого року термін початку поставок був перенесений з 2017-го на 2018 рік, уточнює Lenta.ru.
Раніше повідомлялося, що США сумніваються в повномасштабній реалізації газопроводу Nabucco.
Основним питанням, яке поки не може вирішити консорціум Nabucco (куди входять німецька RWE, болгарська Bulgargaz, австрійська OMV, угорська MOL, румунська Transgaz і турецька Botas), є пошук ресурсів для заповнення труби. У 2011 році Єврокомісія була змушена вперше вступити в прямі переговори з Азербайджаном і Туркменією щодо проекту транскаспійського газопроводу, який повинен буде транспортувати паливо європейським споживачам по дну Каспійського моря. Однак через відсутність договору про розділення Каспію реалізація даного проекту малоймовірна.
За рахунок Nabucco європейські країни розраховують знизити залежність від російського газу: паливо з середньоазіатських родовищ повинно буде надходити в Європу, минаючи Росію. Основним конкурентом Nabucco вважається "Південний потік", завдяки якому Росія зможе постачати паливо на Балкани і в Південну Європу без посередників.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас