Європейський суд призначив дату слухань процесу Луценка проти України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський суд призначив дату слухань процесу Луценка проти України

Кримінал
609
Представники екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в Європейському суді з прав людини Ігор Фомін і Валентина Теличенко отримали повідомлення Європейського суду з прав людини про призначення публічних слухань у справі Луценка проти України на 17 квітня 2012 року.
Як заявив сьогодні адвокат екс-міністра Ігор Фомін, у відкритому режимі суд буде досліджувати законність затримання та арешту заявника, а також - використання системи правосуддя проти Луценка з метою усунення його від політичного життя в Україні і недопущення до парламентських виборів 2012 року.
"На публічні слухання поставлено два питання - про незаконність арешту Юрія Луценка та про наявність політичних мотивів утримання Юрія Віталійовича під вартою", - зазначив захисник.
Фомін пояснив, що європейський суд надзвичайно вимогливий до доказів, на основі яких виносить рішення.
"Але з огляду на те, що Парламентська Асамблея Ради Європи нещодавно ухвалила резолюцію, якою визнала політичний характер переслідування опозиціонерів, я впевнений, що ми зможемо це довести і Європейському суду", - підкреслив захисник.
Нагадаємо, що в січні 2011 року заяву Луценка було подано до Європейського суду.
Суд встановив режим пріоритетного розгляду справи.
Уряд України у своїх запереченнях, поданих до суду, наполягав на законності арешту Луценка і заперечував політичні мотиви переслідування екс-міністра.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас