Україна і Росія одночасно "благословлять" вільну торгівлю в СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Росія одночасно "благословлять" вільну торгівлю в СНД

Казна та Політика
499
Державна Дума РФ і Верховна Рада України одночасно ратифікують Угоду про зону вільної торгівлі в рамках країн-учасниць СНД.
"Досягнута домовленість про одночасний, синхронний розгляд цього важливого документа, схвалення якого означатиме суттєве полегшення умов здійснення торгових операцій між господарюючими суб'єктами наших двох країн", - сказав на брифінгу в понеділок в Києві голова Держдуми Федеральних зборів Росії Сергій Наришкін.
Він також повідомив, що під час зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром Литвином була досягнута домовленість про ратифікацію Угоди про порядок перетину кордону жителями прикордонних територій України та Росії.
За словами Наришкіна, дану Угоду в Росії ратифікувати не треба, а Верховна Рада України поставить це питання на ратифікацію вже 22 лютого.
Наришкін також повідомив, що під час їх зустрічі йшлося про відкриття та функціонування інформаційно-культурних центрів, "що буде сприяти розширенню гуманітарної співпраці між двома нашими країнами".
Він зазначив, що під час зустрічі питання про газові переговори не піднімалося.
"Я не виключаю, що це питання буде піднято під час зустрічі з Віктором Федоровичем Януковичем і Миколою Яновичем Азаровим", - додав він.
Нагадаємо, 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербургу керівники урядів країн СНД, у тому числі прем'єр-міністр України Микола Азаров, підписали договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності. Згоди щодо цього документу досягнуто раніше в той же день на зустрічі глав урядів СНД.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас