Українці, в яких є заощадження в доларах, зможуть підзаробити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці, в яких є заощадження в доларах, зможуть підзаробити

Валюта
14756
Облігації на пред'явника випустять під 9% річних, це на 1,5-2,5% вище, ніж за валютними внесками в банках. Термін обігу паперів 1 рік, потім їх можна здати в банк і отримати гроші з відсотками: на кожні $100 - $9 навару. На жаль, прибуткові держпапери виявляться мало доступними більшості українців - їх номінал аж $1000. Хоча в Мінфіні хочуть зменшити його вдвічі (до $500).
Спочатку думали зробити облігації в електронному вигляді, але потім вирішили випустити в паперовому. "Це правильно, адже у нас люди більше звикли вірити "папірцям", а не абстрактному запису в комп'ютері, - говорить аналітик МЦПД Олександр Жолудь. - Але люди, у яких в заначці лише $1000-2000, навряд чи підуть купувати цінні папери, вони розраховані на заможних клієнтів, які можуть придбати 100 і більше облігацій. Завдання влади - залучити якомога більше валюти "з-під матраців". Але, за прогнозами Жолудя, фізособи куплять облігацій не більше ніж на мільйон доларів.
Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко стверджує, що валютні облігації - надійний інструмент для заробляння грошей, але у нас не приживеться: "У світі їх купують топ-менеджери, які мають великі зарплати. Але багато хто у нас побоїться світити свої доходи. Крім того, щоб облігації купували, треба скасувати їх оподаткування при продажу (15-17% від доходу. - ред.), інакше вигідніше відкрити валютний внесок".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас