Правляча коаліція Німеччини схвалила кандидатуру правозахисника на пост президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правляча коаліція Німеччини схвалила кандидатуру правозахисника на пост президента

124
Правляча коаліція Німеччини ввечері в неділю схвалила кандидатуру Йоахіма Гаука на пост президента країни.
Як повідомляє агентство Reuters, з кандидатурою 72-річного правозахисника з колишньої НДР погодилися всі члени коаліції: Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС) і Вільна демократична партія (ВДП). Повідомляється, що Гаука підтримала і опозиційна Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН).
Гаук брав участь в президентських виборах в 2010 році як кандидат від СДПН і Зелених, але тоді поступився Крістіану Вульфу, висунутому правлячим ХДС і підтриманому канцлером Ангелою Меркель.
Вульфу, нагадаємо, довелося піти у відставку після серії викриттів у ЗМІ, що стосуються підозр у корупції.
Про рішення покинути пост глави держави він оголосив 17 лютого, на наступний день після того, як прокуратура Ганновера звернулася до бундестагу з проханням позбавити президента імунітету.
Вибори у ФРН повинні пройти протягом 30 днів з моменту відставки попереднього президента, тобто не пізніше 18 березня. Спостерігачі відзначають, що у Гаука серйозні шанси на перемогу: згідно з опитуванням видання Bild am Zontag, його підтримують 54 відсотки виборців, а в 2010 році газета Sueddeutsche Zeitung назвала його німецьким політиком року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас