Німецькі лікарі спростували оголошений в Україні діагноз Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі лікарі спростували оголошений в Україні діагноз Тимошенко

2788
Лікарі з Німеччини, які приїжджали в Качанівську колонію обстежити екс-прем'єра Юлію Тимошенко, не ставили їй точного діагнозу і не давали рекомендацій щодо лікування.
Як в інтерв'ю ТСН пояснив німецький професор, глава виконавчої влади клініки "Шаріте" в Берліні Карл Макс Айнгопль, остаточних висновків про стан здоров'я Тимошенко ще немає.
Те, що німецькі лікарі залишили у знаменитому білому конверті після обстеження Тимошенко, виявилося лише чернеткою. "Ми написали вручну (не на комп'ютері) тимчасовий висновок, в якому ми назвали дуже приблизний діагноз. Також з терапії ми написали дуже загальні напрями", - говорить Айнгопль.
Крім того, необхідні подальші обстеження і результати попередніх обстежень. "Ми їх ще отримаємо - українська сторона пообіцяла надати. І тільки після цього ми зробимо остаточні висновки", - підкреслив він.
Професор Айнгопль пообіцяв, що вони з'являться на наступному тижні. І натякнув на скандал. "Ми не можемо повністю погодитися з тим, про що я зараз дізнаюся з українських медіа. Деякі пункти цих декларацій ми з упевненістю будемо змушені спростовувати", - сказав Карл Макс Айнгопль. Зараз люди, яким Тимошенко дозволила прочитати проміжні висновки німецьких лікарів, стверджують протилежне.
Лікарі МОЗ заперечують необхідність чи операції, чи лікування за межами колонії.
А захисник Сергій Власенко стверджує, що Тимошенко у важкому стані, їй потрібна операція на хребті, яку за ґратами зробити неможливо. Хто зараз ближче до цього діагнозу, не видають ні німецькі лікарі, ні канадські.
Треба відзначити, що в українському законодавстві є перелік хвороб, з якими засуджених можуть звільнити від покарання. Якщо у Тимошенко знайдуть щось з цього списку, у неї з'явиться додатковий привід вимагати звільнення.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас