Наливайченко: Влада повинна виконати соціальні зобов'язання перед афганцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наливайченко: Влада повинна виконати соціальні зобов'язання перед афганцями

Казна та Політика
94
Суспільно-політичний діяч, екс-глава СБУ Валентин Наливайченко вважає, що влада повинна знайти гроші і виконати соціальні зобов'язання перед афганцями в повному обсязі.
Про це він заявив під час зустрічі з ветеранами-афганцями в місті Бережани Тернопільської області, що відбулася з нагоди 23-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.
За словами Наливайченка, для того, щоб виконати соціальні зобов'язання, теперішній владі варто економити на собі.
"Влада діє цинічно, адже вона вперто не бажає зменшити мільярдні витрати держбюджету на своє утримання, на оздоровлення і перельоти чиновників, на ремонти та інші витрати для забезпечення власного комфорту. За рахунок обґрунтованого скорочення витрат на утримання органів влади потрібно скоротити витрати бюджету на 10 млрд.грн", - зазначив політик.
Крім того, на думку Наливайченка, для реального забезпечення соціального захисту українців та повного фінансування соціальної сфери необхідно насамперед перекрити схеми розкрадання бюджетних коштів через держзакупівлі і виведення вкрадених у людей грошей в офшори.
"Цих грошей вистачить для виконання всіх соціальних гарантій у повному обсязі афганцям, чорнобильцям, ветеранам і дітям війни", - сказав політик. На його думку, відмова влади виконувати соціальні зобов'язання під приводом відсутності ресурсів у бюджеті - це чергова спроба перерозподілити наявні ресурси у власних інтересах.
Коментуючи рішення Конституційного суду від 26 грудня минулого року, що надало уряду право в ручному режимі керувати соціальними виплатами, Наливайченко підкреслив, що це рішення є "черговим політичним замовленням влади, яка робить все, щоб позбавити засобів до існування мільйони українських сімей, оскільки під приводом відсутності коштів у бюджеті будуть скасовані пільги або суттєво зменшено їх розміри".
"Влада отримала можливість масштабно маніпулювати довірою громадян, адже до виборів вона може підвищити пільги для піару, а після виборів знову їх скасувати", - зазначив Наливайченко.
Він вважає, що громадяни дадуть оцінку діям нинішньої влади на виборах до Верховної Ради.
Нагадаємо, 15 лютого, в річницю виведення радянської армії з Афганістану ветерани-афганці вже о 8:00 зібралися біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам в Києві. Проте підійти до монумента вони не могли, тому що дорогу перегородила металева огорожа і співробітники охорони Януковича.
В результаті воїнам-афганцям довелось близько 1,5 години стояти на морозі, чекаючи появи глави держави, який затримувався. Ветерани вишикувалися приблизно на відстані 50 м від пам'ятника. Коли приїхав Янукович, вони по команді розвернулися до Президента спинами.
Афганці змогли покласти квіти до пам'ятника тільки після від'їзду Януковича.
У бойових діях в Афганістані загинули 14 453 солдати, 53753 згодом стали інвалідами, 417 людей потрапили в полон або пропали безвісті.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас