Бернанке: Ультрам'яка політика ФРС скорочує прибутковість банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Ультрам'яка політика ФРС скорочує прибутковість банків

Кредит&Депозит
297
Слабке економічне відновлення ускладнює банкам заробляння грошей за допомогою видачі кредитів, але фінансове становище маленьких банків, очевидно, стабілізується, сказав в четвер глава ФРС США Бен Бернанке, пише Рейтер.
"Незважаючи на деякі недавні ознаки поліпшення, відновлення йде розчаровуючи повільно, обмежуючи можливості для прибуткового кредитування", - сказав Бернанке на банківській конференції.
Незважаючи на високу кількість неякісних активів, в цілому, якість активів, судячи з усього, поліпшується, і резерви, виділені для погашення втрат за кредитами, в банківському співтоваристві будуть скорочуватися, вважає Бернанке.
Коефіцієнти капіталу також, ймовірно, будуть поліпшуватися, додав він.
Глава Центробанку не став детально обговорювати економічний прогноз і монетарну політику в своїй промові.
Він визнав, що ультрам'яка політика ФРС скорочує прибутковість банків, і сказав, що сильна економіка з часом зміцнить банківський бізнес.
ФРС скоротила ключову ставку майже до нуля більше трьох років тому і пообіцяла в січні, що, можливо, буде втримувати її на цьому рівні ще два роки.
"У довгостроковій перспективі вплив прийнятно м'якої монетарної політики на банківську прибутковість майже певно позитивний", - сказав Бернанке.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас