Хорошковський запозичить фінансовий досвід Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський запозичить фінансовий досвід Тимошенко

Фондовий ринок
818
Найближчим часом уряд випустить для фізичних осіб казначейські зобов'язання в документарній ("паперовій") формі, номіновані в гривні.
Про це повідомила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів Галина Пахачук під час Фінансового прес-клубу "Валютні облігації для населення: переваги і недоліки пропонованих інструментів", який провела ГО "Ліга фінансового розвитку" за підтримки проекту USAID "Розвиток фінансового сектора" FINREP і тижневика "Дзеркало тижня. Україна".
"Для широкого кола інвесторів приємніше тримати в руках папір. Тут спрацьовує психологічний фактор", - констатував представник Мінфіну.
У свою чергу голова правління "Ощадбанку" Сергій Подрєзов повідомив, що для інвесторів користування державними цінними паперами, випущеними в бездокументарній формі, - більш безпечне, а для уряду - більш дешеве. "Роздрукувати папір з водяними знаками - це теж коштує грошей. Це буде дорожче, ніж в електронному вигляді з якоюсь комісією", - зазначив банкір.
Говорячи про казначейські зобов'язання, випущені при минулому уряді, Подрєзов повідомив, що вони вже погашені. "У нас є вже досвід, ми знаємо технологію продажів державних цінних паперів. У всіх 25 областях України є сертифіковані продавці, відповідний програмний продукт", - зазначив голова правління "Ощадбанку".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас