Інфляція у США в січні прискорилась до максимуму за чотири місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у США в січні прискорилась до максимуму за чотири місяці

Казна та Політика
359
Індекс споживчих цін в США в січні 2012 р. продемонстрував максимальні темпи зростання за чотири місяці на тлі подорожчання бензину, який підкреслив ризики уповільнення найбільшої економіки світу через зростання вартості енергоносіїв.
Зростання індексу споживчих цін на 0,2%, що виявилося трохи нижчим за очікування аналітиків на рівні 0,3%, навряд чи матиме істотний вплив на можливі наміри Федеральної резервної системи (ФРС) пом'якшити монетарну політику, хоча ціновий тиск, що зберігається в економіці, дасть політикам ще один привід для роздумів. Базовий індекс зростання цін, що не враховує вартість продуктів харчування та енергоносіїв, показав, що ціни в США виросли на 0,2%, як і очікувалося. Тим не менш, несподіваним виявилося збільшення базового індексу споживчих цін за 12 останніх місяців, включаючи січень, до 2,3%.
У січні, з урахуванням сезонних коливань, ціни на бензин зросли на 0,9% після зниження протягом трьох місяців поспіль. Напруженість на Близькому Сході підштовхує ціни на нафту вгору, що призводить до додаткових витрат на бензин для американців. Ціни на продовольчі товари зросли в січні на 0,2%. Загальний індекс споживчих цін виріс у січні на 2,9% в річному вирахуванні після зростання 3% в грудні, збігшись з очікуваннями економістів.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас