Пинзеник: "Дитячі примхи" України скоро набриднуть МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: "Дитячі примхи" України скоро набриднуть МВФ

Казна та Політика
836
Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник називає цілком імовірним розірвання угоди про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом, що може привести до загострення економічних проблем в Україні.
Про це йдеться в переданому УНІАН коментарі Пинзеника.
Він зазначив, що відносини українських урядів останніх років з МВФ нагадують відносини з примхливою дитиною: "Хочу - не хочу, буду - не буду".
Пинзеник нагадав, що перша програма співпраці з МВФ в 2008 році була скасована у зв'язку з невиконанням українською стороною зобов'язань щодо економічної політики. При цьому, додав він, нова програма спочатку в основному рухалася в зазначеному напрямку, однак недовго.
"Одним із фундаментальних каменів спотикання є небажання підвищувати ціни на газ та комунальні послуги", - нагадав Пинзеник.
Екс-міністр зазначив, що в останні чотири роки країна стала заручницею дуже серйозних проблем, і деякі з них знову посилилися.
"У разі розірвання угоди з МВФ неминуче радикальне загострення цих проблем. Уряд зобов'язаний уникнути такого сценарію", - зазначив Пинзеник
Як відомо, в п'ятницю, 17 лютого, Світовий банк вказав на ризик розірвання угоди Міжнародного валютного фонду з Україною щодо кредиту "стенд-бай".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас