Російський посол: "Сирна війна" спалахнула через вступ України до ЗВТ з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський посол: "Сирна війна" спалахнула через вступ України до ЗВТ з ЄС

319
Проблеми з українським сиром у Росії виникли через наміри України вступити одночасно в зону вільної торгівлі з ЄС і з країнами СНД, заявив посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов, пише Сегодня.
"Необхідно гармонізувати підходи, оскільки ЄС дотримується одних норм і стандартів, і їх передбачається в подальшому впроваджувати з урахуванням того, що Україна готується підписати угоду про ЗВТ з ЄС. Одночасно з цим зараз стоїть питання про ратифікацію Угоди про створення зони вільної торгівлі з країнами СНД, яку українські керівники підписали навесні минулого року", - сказав він.
За словами Зурабова, Україна на сьогоднішній день визначається, яких технічних стандартів дотримуватися при сертифікації та оцінці якості своєї продукції. Як зазначив посол, на просторі СНД, зокрема в країнах Митного союзу, діє дещо відмінна від ЄС система регулювання.
"Треба очікувати, оскільки гармонізація цих вимог - це питання деякого періоду, то шорсткості, безумовно, можуть існувати", - сказав він і додав, що врегулювання сирної проблеми між Україною і Росією буде здійснено найближчим часом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас