Пенітенціарна служба озвучила рекомендації міжнародної комісії щодо лікування Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенітенціарна служба озвучила рекомендації міжнародної комісії щодо лікування Тимошенко

358
Міжнародна комісія, яка обстежувала екс-прем'єра України Юлію Тимошенко, погодилася з більшістю попередніх висновків українських лікарів і надала свої остаточні рекомендації, повідомляє Державна пенітенціарна служба України.
"Комісія також надала остаточні рекомендації, якими, зокрема, передбачається проведення додаткового інструментального обстеження, проведення аналізу крові та іншого біоматеріалу, дієтхарчування, а також застосування програми структурованої ступінчастої спеціалізованої фізіотерапії, поєднаної з лікувальною фізкультурою та дозованим фізичним навантаженням", - йдеться в повідомленні пенітенціарної служби, поширеному в п'ятницю.
У повідомленні також зазначається, що після колегіального вивчення висновків лікарів з Німеччини та Канади члени комісії дійшли до остаточної думки, що висновки міжнародної комісії в більшості своїй збігаються з висновками попередніх обстежень Тимошенко українськими лікарями.
У пенітенціарній службі підкреслили, що призначений їй курс лікування в Київському СІЗО і Качанівській виправній колонії (від якого хвора неодноразово відмовлялася) відповідає рекомендаціям членів міжнародної комісії.
"Зараз стан здоров'я Тимошенко хірургічного втручання або лікування в спеціалізованому медичному закладі не вимагає", - знову заявили в пенітенціарній службі.
Висновки міжнародної комісії та рекомендації щодо тактики подальшого лікування Тимошенко передані лікарю Качанівської виправної колонії.
У повідомленні нагадали, що 14-15 лютого на території Качанівської виправної колонії було проведено комісійне медичне обстеження стану здоров'я Тимошенко. В роботі комісії брали участь лікарі з Німеччини та Канади, а також українські лікарі.
Для проведення обстеження з українського боку було надано все необхідне медико-діагностичне обладнання, тест-системи та інвентар. Крім цього, як виняток і в рамках сприяння іноземним лікарям уряд України дозволив використання ввезеної канадськими лікарями медтехніки та обладнання.
"За час проведення обстеження жодних непорозумінь, неузгодженостей або нарікань від членів комісії не було, іноземними та вітчизняними лікарями була констатована прозорість дій і намірів, а також високий організаційний рівень роботи лікарів окремо і співробітництва комісії в цілому", - підкреслили в пенітенціарній службі.
Крім того, в повідомленні додали, що результати роботи лікарів з Німеччини були передані Тимошенко для ознайомлення. Згодом Тимошенко дала письмову згоду на участь в обговоренні результатів обстеження фахівців з Німеччини всіма членами комісії.
За результатами медобстеження Тимошенко канадськими лікарями було також складено попередній висновок, що потім переданий голові міжнародної медичної комісії Раїсі Мойсеєнко, зазначили в пенітенціарній службі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас