Суд відмовився звільнити Волгу і розійшовся до понеділка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовився звільнити Волгу і розійшовся до понеділка

Кримінал
174
Шевченківський районний суд Києва, який розглядає кримінальну справу проти колишнього голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волги вдруге відмовився замінити підсудному запобіжний захід з арешту на звільнення під заставу. Про це повідомив захисник Волги Євген Солодко.
"На жаль, нас не почули, і Волга залишився під арештом", - сказав адвокат.
Він зазначив, що захист підсудного заявив відповідне клопотання на засіданні в п'ятницю, пред'явивши суду платіжний документ, що підтверджує перерахування на депозитний рахунок суду 289 тис. гривень застави, однак це не переконало суд звільнити Волгу.
Також, за словами Солодка, на засіданні в п'ятницю суд розпочав допит підсудних, першим свідчення почав давати екс-директор департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держфінпослуг Віктор Адамович.
На наступному засіданні його допит продовжиться, зокрема, питання йому буде задавати Волга.
Початок чергового засідання призначено на 14:30, 20 лютого.
Нагадаємо, Василь Волга звинувачується в замаху на отримання хабара в розмірі 500 тис. доларів (частина 2 статті 15, частина 3 статті 368) і розтраті 47 тис. гривень бюджетних коштів в результаті незаконного оформлення на роботу в Держфінпослуг його водія (частина 3 статті 191 - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.
На попередньому засіданні суду 2 лютого суд також відмовився звільнити Волгу під заставу 289 тис. гривень, які погодилася внести сестра підсудного.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас