Російські вчені пророкують льодовиковий період в 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські вчені пророкують льодовиковий період в 2014 році

68
Найбільш вірогідним сценарієм кінця світу є не глобальне потепління, а навпаки наступ екстремального холоду, що може відбутися вже в 2014 році.
На думку завідувача сектором космічних досліджень Пулковської обсерваторії РАН доктора фізико-математичних наук Хабібулло Абдусаматова, через два роки по всій Землі почнеться різке похолодання. Новий льодовиковий період буде тривати не менше двох століть, передає Вести.ру.
Абдусаматов упевнений, що пік нового глобального заледеніння припаде на 2055 рік. Цікаво, що прихильники теорії глобального потепління вважають: саме в цьому році наша планета, навпаки, "скипить як каструля, яку вчасно не прибрали з вогню".
За словами вченого, Земля стала охолоджуватися, починаючи з 1990-х років. За попередні століття планета ввібрала в себе достатньо сонячного тепла і тепер повільно остигає.
Прогнозоване російським вченим затяжне похолодання стане вже п'ятим "малим льодовиковим періодом" за останні дев'ять століть. Подібні кліматичні явища були зафіксовані в XIII, XV, XVII і XIX століттях.
Абдусаматов попереджає, що якщо льодовиковий період називають малим, це аж ніяк не означає, що він пройде непоміченим. Як правило, кожен цикл похолодання супроводжується епідеміями, неврожаями і, як наслідок, масовими переселеннями народів, вважає учений.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас