ООН дала грошей для українців, що постраждали від морозів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН дала грошей для українців, що постраждали від морозів

199
Організація Об'єднаних Націй виділила 100 тисяч доларів на допомогу українцям, які страждають від морозів, особливо особам без постійного місця проживання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва ООН в Україні.
Допомога в рамках термінового грошового гранту ООН виділена на прохання Міністерства соціальної політики та Товариства червоного хреста України і буде направлена на покриття витрат на їжу та іншу допомогу постраждалим від морозів.
Представництво ООН зазначає, що Україна найбільше постраждала від низьких температур серед країн Європи, щодня в 3486 пунктах обігріву отримують допомогу близько 10 тисяч нужденних.
Крім того, представництво ООН підкреслює, що, за даними Міністерства охорони здоров'я, 112 осіб загинули від переохолодження і більше 5 тисяч звернулися за медичною допомогою через обмороження.
Як повідомлялося, 6 лютого Міністерство надзвичайних ситуацій повідомило, що з 27 січня 135 осіб загинули і близько 2 тисяч були госпіталізовані через переохолодження та обмороження. Однак пізніше, 8 лютого, МНС заявило, що вирішило перевірити дану статистику, оскільки засумнівалося, що всі зазначені випадки смерті відбулися саме від переохолодження.
З тих пір зведена статистика загальної кількості загиблих в Україні від переохолодження не оприлюднюється.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас