Генпрокуратура не буде заводити справу про підкуп народних депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура не буде заводити справу про підкуп народних депутатів

Кримінал
545
Генеральна прокуратура не має наміру розслідувати можливий підкуп депутатів Верховної Ради.
Про це на прес-конференції в Дніпропетровську в п'ятницю, 17 лютого, заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка, повідомляють Українські новини.
За його словами, в Генеральну прокуратуру надійшли заяви від голови Верховної Ради Володимира Литвина, а також депутатів Ради Романа Забзалюка (фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина") та голови депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова.
Як підкреслив Пшонка, Генеральна прокуратура не буде розслідувати ці заяви: "Це не процесуальна діяльність ГПУ, це моральне питання".
Пшонка також зазначив, що всі свої питання підкупу чи наклепу депутати можуть вирішити в судовому порядку.
Генпрокурор також зазначив, що відповіді депутатам готові, і найближчим часом вони їх отримають офіційно.
Нагадаємо, 8 лютого голова Ради Володимир Литвин попросив Генпрокуратуру провести всестороннє розслідування можливого підкупу депутатів Ради.
Підставою для цього послужив скандал, який розгорівся навколо оприлюднення Забзалюком аудіозаписів, на яких голоси, схожі на голоси Забзалюка і Рибакова, обговорюють вартість переходу Забзалюка з БЮТБ до групи "Реформи заради майбутнього".
10 лютого Забзалюк також звернувся з заявою в Генпрокуратуру, в якій попросив перевірити наявну в нього інформацію про можливий підкуп депутатів парламенту.
Раніше Забзалюк заявив, що провів розслідування підготовки чинною владою фальсифікацій виборів парламенту.
Зокрема, за його словами, за перехід групу "Реформи заради майбутнього" він отримав $450 тис.
У свою чергу депутатська група заявила, що надала йому гроші на лікування, а голова групи "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков закликав Забзалюка перерахувати гроші, отримані ним нібито на лікування, на рахунки дитячих будинків, інтернатів і лікарень. Він також назвав непереконливою заяву Забзалюка про спроби підкупу парламентаріїв.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас