Генпрокурор: Тимошенко не потрібна операція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокурор: Тимошенко не потрібна операція

2003
Згідно з результатами обстеження екс-прем'єра України Юлії Тимошенко зарубіжними лікарями, вона не потребує ні стаціонарного лікування, ні оперативного втручання, заявляє генеральний прокурор України Віктор Пшонка.
"Ніякого стаціонарного лікування, тим більше оперативного втручання, не потрібно. Це висновки зарубіжних фахівців, які обстежили Тимошенко", - заявив він журналістам у Дніпропетровську в п'ятницю, куди приїхав для участі у Всеукраїнському семінарі прокурорів областей, районів і районів у містах.
Пшонка також додав, що Тимошенко має проблему з хребтом і підкреслив, що висновки зарубіжних лікарів і українських "практично збігаються". При цьому він зазначив, що висновки лікарів є конфіденційними і вони передані Тимошенко особисто. Крім того, їй залишили і результати обстеження, і рекомендації щодо усунення її захворювання.
Генпрокурор також зазначив, що Тимошенко не здавала кров, хоча лікарі комісії пропонували їй зробити це.
Він також зауважив, що і Генеральна прокуратура України, і Державна пенітенціарна служба були готові надати Тимошенко можливість обстежитися в будь-якому державному чи приватному медичному закладі Харкова, якби це було необхідно. Проте лікарям це не знадобилося, і вони обстежили її на місці, у Качанівській колонії.
За словами Пшонки, Генпрокуратура і пенітенціарна служба "активно сприяли" обстеженню Ю.Тимошенко німецькими, канадськими та українськими лікарями.
Як повідомлялося, 14-15 лютого комісія з німецьких, канадських та українських фахівців обстежувала Тимошенко в Качанівській виправній колонії.
Член медичної комісії, керівник відділення Інституту нейрохірургії імені Ромоданова Євген Педаченко заявив у Харкові, що стан здоров'я Тимошенко не потребує оперативного втручання. У свою чергу, захисник Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що незалежні іноземні лікарі констатували тяжкий стан здоров'я екс-прем'єра.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас