У Росії знову погрожують розширити список заборонених українських сироварів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії знову погрожують розширити список заборонених українських сироварів

338
Перелік українських виробників, чиї сири заборонені до ввезення в Росію, може бути розширений. Про це заявив глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко.
"Якщо надалі ми будемо продовжувати виявляти продукцію, яка не відповідає російським вимогам, ми розширимо кількість виробників, яким заборонимо ввозити в нашу країну сири", - заявив Оніщенко в п'ятницю.
Раніше повідомлялося про трьох українських виробників, чиї сири заборонені до ввезення в Російську Федерацію. Потім цей список був розширений.
Глава Росспоживнагляду зазначив, що відомство продовжує моніторинг українських сирів, що знаходяться на російському ринку. Зокрема, тільки в Москві досліджували 25 зразків сиру різних українських виробників і найменувань. Дослідження проводилися за всіма показниками - мікробіологічними, органолептичними, показниками безпеки на вміст важких металів, фізико-хімічними (масова частка вологи, частка білку і так далі). "Звичайно ж, нас, насамперед, цікавив жирнокислотний склад", - сказав глава Росспоживнагляду.
За словами Оніщенка, зразки сиру, взяті 6, 7 і 13 лютого, не відповідали російським вимогам щодо жирнокислотного складу. Зокрема, встановлено, що вміст жирних кислот маргаринової, пентадеканової, олеїнової, пальмітолеїнової, бегонової, мірістолеїнової, поліметинової, стеаринової і ланолевої - не відповідали складу молочного жиру коров'ячого молока. "Це означає, що туди додавали олії, що суперечить російському законодавству", - зазначив Оніщенко.
Ці невідповідності вимогам РФ виявлені в сирах "Російський", "Сонячний", "Монтегро", "Мармуровий", "Твердий Сметанковий", "Король Артур зі смаком топленого молока", "Твердий російський великий" різних українських виробників. "В даний час дано команду вилучення цих партій з обороту", - повідомив Оніщенко.
За його словами, Росспоживнагляд направив у Міністерство аграрної політики і продовольства України перелік тих показників, за якими служба буде проводити документарну перевірку українських підприємств згідно з тими домовленостями, які були досягнуті минулого тижня.
Як повідомлялося, 5 тонн українського сиру вилучено з обороту в Росії, ще понад 120 тонн не допущено на російську територію через претензії до якості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас