Українські індекси на відкритті торгів у п'ятницю змінюються різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси на відкритті торгів у п'ятницю змінюються різноспрямовано

Фондовий ринок
67
Фондові індекси України на початку торгової сесії в п'ятницю демонструють різноспрямовану динаміку: індикатор "Української біржі" (УБ) до 10:35 кч знизився на 0,3% - до 1512,11 пункту, індекс ПФТС знизився на 0,09% - до 567,05 пункту.
На УБ серед індексних паперів у зростанні лідирували акції "Азовсталі" (+1,12%), Стаханівського вагонобудівного заводу (+0,87%) і Райффайзен Банку Аваль (+0,83%).
Найбільше просіли акції Крюківського вагонобудівного заводу (-0,85%).
В індексному кошику ПФТС вранці торгувалися акції "Азовсталі" (+0,39%), Алчевського меткомбінату (+0,38%) і Авдіївського коксохімзаводу (+0,29%).
На думку аналітика інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексія Сидорова, п'ятничні торги будуть надчутливими до новин з "грецького фронту".
"Сумнів кредиторів у здатності Греції виконувати взяті на себе зобов'язання є основним стримуючим фактором у виділенні їй допомоги", - зазначив він.
У той же час начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха зазначив, що позитивною несподіванкою для ринків вранці стало рішення Німеччини підтримати Грецію, закликавши Євросоюз знизити тиск на цю країну.
Крім того, Берлін готовий підтримати Афіни і на запланованому на понеділок саміті міністрів фінансів ЄС, який повинен покласти початок обміну грецьких облігацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас