ЗМІ: Правоохоронці, які вели справи Тимошенко і Луценка, отримали підвищення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Правоохоронці, які вели справи Тимошенко і Луценка, отримали підвищення

Кримінал
704
Кілька правоохоронців, які вели справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, отримали нові, вищі посади і майже всіх їх перекинули в Івано-Франківськ.
Зокрема, як пише видання "Український тиждень", Олександр Каліфіцький, якого вважають наближеною особою до першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, до 29 вересня очолював Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури. Він безпосередньо керував провадженням кримінальних справ проти Тимошенко і Луценка. Як пише видання, зараз Каліфіцький є прокурором Івано-Франківської області.
Слідом за Каліфіцьким посаду першого заступника прокурора Івано-Франківської області отримав і слідчий з особливо важливих справ ГПУ Сергій Войченко, який очолював слідчу групу, що займалася справою Луценка.
Ще одним заступником прокурора Івано-Франківської області призначено Владислава Грищенка, який до цього був начальником управління криміналістики ГПУ.
За інформацією видання, саме тандем Грищенко - Каліфіцький активно працював над провадженням справ проти Тимошенко і Луценка. Тільки Каліфіцький отримав призначення в Івано-Франківськ, там же 20 жовтня 2011 р. з'явився його заступником і Грищенко.
Також стрімку кар'єру на політичних справах зробив Олександр Нечвоглод. Коли до нього потрапили матеріали про побиття у Верховній Раді депутата Олеся Донія, він спустив усе на гальмах. Після цього Нечвоглода перевели з прокуратури Києва у Головне слідче управління Генпрокуратури, де відразу доручили газову справу проти Тимошенко. Відразу після того, як Тимошенко отримала вирок, Нечвоглода призначили заступником прокурора Чернігівської області.
Микола Грабік, який взяв активну участь у розслідуваннях, пов'язаних з процесами проти колишнього топ-менеджера НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, екс-головного митника Анатолія Макаренка, а потім безпосередньо керуючого слідчими діями в газовій справі проти Тимошенко, отримав звання майора юстиції. До Дня Незалежності слідчому президент вручив орден "За мужність" III ступеня. А відразу після винесення вироку Тимошенко Грабік взагалі був призначений на керівну посаду до Харкова - він очолив слідчий відділ СБУ області.
Крім того видання зі значною вірогідністю припускає, що незабаром високі посади отримають і інші дійові особи процесів над нинішніми опозиціонерами, наприклад держобвинувачі у справах Тимошенко (Лілія Фролова, Михайло Шорін, Олександр Микитенко, Андрій Байрачний) і Луценка (Віктор Клименко, Дмитро Лобан та Євген Зінченко).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас