Журналісти не знайшли в літаку Януковича ні позолоти, ні мармуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Журналісти не знайшли в літаку Януковича ні позолоти, ні мармуру

Казна та Політика
4493
Аеробус А-319, на якому літає президент України Віктор Янукович, незважаючи на ціну в 80 млн. євро, не має в салоні ні позолоти, ні мармуру, а сам салон оформлений в бежевих тонах.
Про це пише газета Сегодня, кореспондент якої побував всередині президентського лайнера.
Як пише видання, у розпорядженні Януковича кабінет три на три метри з робочим і журнальним столиками, три крісла і диван. Спальня менша - два на два з половиною метри. Власне, спальня - це ліжко (над ним висять картина і світильники), вмонтований у стіну екран навпроти, кілька вбудованих шафок збоку і двері з дзеркалом. Втім, справжніх дзеркал в літаку немає: тільки відполірований до дзеркального блиску метал - він не б'ється.
Також видання зазначає, що на борту можна прийняти душ (в баку є 30 літрів води) і навіть подзвонити на землю.
"Меблі в салоні оббиті шкірзамом, крісла - комбіновані: шкіра і шкірозамінник", - розповів радник гендиректора ДАП "Україна", яке займається авіаперевезенням перших осіб, Євген Гаврилов.
Виконуючий обов'язки гендиректора ДАП "Україна" Сергій Губань показав журналістам дошку зі зразками оббивної тканини і шкіри. "Це стандартні авіаматеріали. Те, з чого нам пропонували вибирати. Вони, звичайно, дорожчі від звичайних. Тому що до авіаматеріалів пред'являють особливі вимоги: вони повинні бути негорючими або слабогорючими і самозатухаючими. Тобто підносиш запальничку - горить, прибираєш - не горить", - пояснив він.
При цьому, як зазначило видання, фотографувати президентський відсік охорона не дозволяє: з міркувань безпеки, щоб не можна було визначити, де сидить президент.
Міністри, як зазначає газета, в небі живуть скромніше. В їхньому відсіку - 12 крісел зі світло-бежевої шкіри та шкірозамінника, екрани та кілька шафок для одягу в стінах. Приймати душ на борту для них не передбачено.
Годують на президентському лайнері так, як у бізнес-класі. Окремо для Януковича не готують. "Ми можемо тільки, за бажанням замовника, варіювати: більше джему - менше фруктів, не риба, а м'ясо. І можемо сервірувати не в пластиковий, а в звичайний посуд", - заявив Сергій Губань.
Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що в новому літаку Airbus А-319-115XCJ, побудованому в Далласі (США) спеціально для президента України Віктора Януковича позолочені світильники і крани, а раковина з рожевого мармуру.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас