МЗС: Медогляд Тимошенко - прецедент в новітній історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Медогляд Тимошенко - прецедент в новітній історії

1648
Україна створила прецедент у новітній світовій історії, дозволивши іноземним лікарям провести медичний огляд екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Такі консультації не доступні для інших ув'язнених.
"При цьому варто відзначити особливу відповідальність, з якою до цього питання поставилися наші німецькі партнери, які ввели до складу комісії відомих профільних фахівців з безперечною репутацією і професорськими ступенями. Такого ж рівня фахівці були введені до складу комісії і з боку Міністерства охорони здоров'я України. Зате канадська частина комісії формувалася за ініціативою української громади в цій країні і в результаті була організована за рахунок двох сімейних лікарів і одного гінеколога", - зазначила прес-служба відомства.
В МЗС сподіваються, що різниця в кваліфікаційному рівні членів комісії від трьох країн не створить перешкод у визначенні діагнозу Тимошенко і оптимального лікування для неї.
Раніше зарубіжні медики підтвердили висновки українських колег про стан здоров'я Юлії Тимошенко. Комісія фахівців МОЗ констатувала задовільний стан здоров'я лідера опозиції. У той же час дочка Тимошенко Євгенія допускає, що результати обстеження її матері іноземними лікарями можуть бути фальсифіковані. "Я не знаю поки результатів міжнародної медичної комісії", - сказала вона журналістам.
У середу, 15 лютого, канадські медики в Качанівській колонії Харкова почали огляд Тимошенко. Перед цим екс-прем'єр дозволила провести медичний огляд іноземним лікарям і двом українським медикам. Пізніше ЗМІ повідомляли, що німецькі лікарі виявили у Тимошенко грижу хребта.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас