Бернанке: Низькі ставки ФРС виправдані "бентежно повільним" відновленням економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Низькі ставки ФРС виправдані "бентежно повільним" відновленням економіки США

Казна та Політика
187
Близькі до нуля відсоткові ставки Федеральної резервної системи (ФРС) є стримуючим фактором для зростання рентабельності місцевого банківського бізнесу, визнав глава американського ЦБ Бен Бернанке на конференції Федеральної корпорації зі страхування депозитів (FDIC).
Разом з тим підтримання низької вартості кредитування з метою стимулювання реального сектора повністю виправдане "бентежно повільним" відновленням економіки США, пояснив Бернанке.
"Необхідно зіставляти негативний вплив на чистий відсотковий дохід і позитивний вплив - зміцнення економіки, поліпшення умов кредитування", - сказав голова ФРС.
Він пообіцяв, що в довгостроковій перспективі політика Центробанку призведе до підвищення рентабельності банків.
На думку Бернанке, завдання регуляторів банківського сектора - "підтримка тендітної рівноваги" між заохоченням кредитних операцій і запобіганням погіршенню кредитних стандартів.
"Наглядові органи повинні наполягати на високих стандартах кредитування, корпоративного управління і контролю ризиків", - заявив він.
"Разом з тим для банків, спільнот, в яких вони працюють, а також для народного господарства в цілому важливо, щоб банки видавали кредити надійним позичальникам. Досягти такої рівноваги не завжди просто, але вона має першорядну важливість", - додав глава ЦБ.
Він високо оцінив покращення показників капіталу, яке демонструють багато регіональних банків США.
Американський кредитний ринок поступово відновлюється. Обсяги споживчого кредитування в грудні виросли на $19,3 млрд, до $2,5 трлн. Кількість прострочень за іпотечними кредитами скоротилася в III кварталі до 8% від загальної кількості виданих кредитів, в порівнянні з 9,13% кварталом раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас