Посол Великобританії: Україні потрібно підвищити ціни на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Великобританії: Україні потрібно підвищити ціни на газ для населення

Енергетика
479
Великобританія допускає, що Україна зможе зміцнити свої позиції в газових переговорах з Росією, якщо підвищить тарифи на газ на внутрішньому ринку, зокрема для населення. Про це у своєму блозі написав посол Великобританії в Україні Лі Тернер.
За його словами, посольство Великобританії уважно стежить за перебігом переговорів між Києвом і Москвою з питань поставок газу, а також між українською владою і Міжнародним валютним фондом щодо ціни на газ для внутрішнього споживання. "Для нас це важливо, тому що хід цих переговорів вплине на безпеку поставок газу в Європу, українську економіку, українську внутрішню політику і міжнародні відносини", - зазначає посол.
Позиції України в газових переговорах з Росією, як підкреслює посол, вкрай послаблює той факт, що практично весь газ надходить в Україну від одного постачальника.
Серед виходів з цієї ситуації посол називає поступовий перехід на, за його словами, поклади нетрадиційного газу і транспортування газу танкерами з інших країн. "Однак Україна може в більшій мірі зміцнити свої позиції шляхом подальшого впровадження енергоефективності... диверсифікації джерел енергії... І тут може бути застосований інший тип "внутрішньої" знижки на газ. Якби газові ціни на внутрішньому ринку зросли, це мало б великий вплив на бажання споживачів інвестувати в енергозберігаючі технології і вимикати термостати", - відзначає Тернер.
На його думку, для виробників підвищення цін на внутрішньому ринку також створило б більше стимулів і джерел для інвестування в розвідку і розробку родовищ газу в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас