Хто в Радбез, хто по дрова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто в Радбез, хто по дрова

Казна та Політика
683
Початок вчорашнього засідання уряду прем'єр-міністр Микола Азаров присвятив кадровим питанням. Як відомо, у вівторок президент Віктор Янукович звільнив першого віце-прем'єр-міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва і призначив його секретарем Ради національної безпеки і оборони. У відставку пішов і глава МОЗ Олександр Аніщенко. Колишнього секретаря Радбезу Раїсу Богатирьову глава держави призначив віце-прем'єр-міністром охорони здоров'я.
Причини звільнення Клюєва ні в адміністрації президента, ні в Кабінеті міністрів відкрито ніхто не назвав. Тим не менш запитати колишнього першого віце-прем'єра про подробиці його відставки ніхто з присутніх у залі не наважився. При цьому Андрій Клюєв намагався вести себе так, як ніби нічого не сталося. Він зайшов у зал в гарному настрої, привітав членів уряду і сів на своє звичайне місце по праву руку від Миколи Азарова.
"За два роки роботи, які Андрій Петрович (Клюєв) працював першим віце-прем'єр-міністром економічного розвитку і торгівлі, він багато зробив для виведення країни з кризи і відновлення економічного зростання! Він був в епіцентрі всіх надзвичайних подій, які, на жаль, відбувалися в Україні", - з повагою заявив Азаров. Щоб підкреслити своє ставлення до колишнього колеги, прем'єр не став сідати в крісло і говорив стоячи. Наприкінці виступу він вручив Клюєву букет яскраво-червоних троянд, обійняв і поцілував. Відповідь колишнього першого віце-прем'єра була не такою сентиментальною. "Спасибі всім, разом будемо працювати! Спасибі", - коротко сказав Клюєв.
Представлення віце-прем'єра Раїси Богатирьової зайняло у Миколи Азарова менше часу. "Я особисто сьогодні щасливий від того, що збулася моя мрія, і в уряді з'явилася прекрасна жінка", - зізнався прем'єр. Він зазначив, що Богатирьова не потребує представлення, бо вона вже обіймала посаду міністра охорони здоров'я з 1999 по 2000 рік і добре відома всій країні.
У відкритій частині засідання Микола Азаров доручив Мінекономрозвитку спільно з Мінфіном проаналізувати роботу промисловості з початку 2012 року і протягом тижня подати звіт уряду. Своє розпорядження прем'єр обґрунтував підвищенням в I кварталі 2012 року ціни природного газу з $405 до $430 за тисячу кубометрів. "Ці заходи - запорука виживання нашої держави в умовах нової хвилі світової кризи, - підкреслив глава уряду. - Нам необхідно зрозуміти, що криза, з огляду на її глобальний масштаб, завтра не закінчиться, а скільки вона триватиме, не беруться пророкувати навіть визнані економічні оракули".
Відкрита частина засідання закінчилася на критичній ноті. "Я отримав на сторінку в Facebook звернення від молодої мами з Чернівецької області. Знаєте, що вона просила у прем'єр-міністра? Дров! Щоб обігріти старий будинок, в якому батьки рятують хвору дитину, - обурився Азаров. - У XXI столітті інтернет дозволив з села достукатися до прем'єра, а до місцевої влади люди навіть не стукають. Я просто шокований". Свій гнів прем'єр адресував першому заступнику міністра соціальної політики Василю Надразі. "Надрага! Я до тебе звертаюся! Як у нас працює система соціального захисту? Мовчиш?!" - грізно крикнув Микола Азаров. Після цих слів засідання уряду перейшло в закритий режим.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас