Якщо єврозона почне розвалюватися, нафта і мідь подешевшають, золото виросте в ціні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо єврозона почне розвалюватися, нафта і мідь подешевшають, золото виросте в ціні

Енергетика
464
У разі якщо єврозона почне розвалюватися, на світових ринках нафта і мідь подешевшають, в той час як золото виросте в ціні, вважає головний економіст з глобальної економіки Capital Economics Джуліан Джессоп.
"Якщо єврозона почне розвалюватися, то наслідки будуть різноманітними. По-перше, долар негайно зміцниться, тому що буде сприйматися як валюта-притулок. Це відразу позначиться на цінах на сировину, які впадуть ще й через рецесію в Європі, і через зниження апетиту до ризику. Ми очікуємо, що Brent може знизитися до 85 дол, мідь - до 6000 дол/т проти нинішніх 8,5, зате золото виросте до 2500 дол./унц. Нафта і мідь знижувалися в 2008 р. набагато сильніше, так що тут немає чогось надзвичайного. А золото сприймається як супер-притулок, і в умовах розвалу єврозони, ймовірних суверенних дефолтів і можливих банкрутств деяких банків інвестори, природно, кинуться в золото", - заявив Джессоп в інтерв'ю Bloomberg TV.
Нагадаємо, незважаючи на прогнози деяких експертів щодо можливого виходу деяких країн зі складу зони євро, чиновники ЄЦБ відкидають цю ймовірність.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас