Європа повинна створити нові інвестиційні продукти, щоб Китай продовжив інвестувати в держборг єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа повинна створити нові інвестиційні продукти, щоб Китай продовжив інвестувати в держборг єврозони

Казна та Політика
172
Влада Євросоюзу (ЄС) повинна створити нові інвестиційні продукти, які зацікавлять Китай і дозволять продовжити Піднебесній інвестувати в держборг єврозони. Про це заявив глава китайського Центробанку Чжоу Сяочуань, передає Reuters.
Чжоу Сяочуань визнав, що Китай та інші країни, що розвиваються, такі, як Бразилія, Росія чи Індія, чекають правильного часу, щоб допомогти блоку. Однак він додав, що Європа повинна наполегливо працювати, щоб змусити Китай поділитися його капіталом. "Ми також сподіваємося, що єврозона і Євросоюз зможуть впровадити механізми, які дозволять запропонувати нові продукти, що підтримують китайсько-європейське співробітництво", - сказав він.
Керуючий Центробанку повторив, що Китай готовий грати більш значну роль у вирішенні боргових проблем Європи, зазначивши, що Китай не скоротив обсяг резервів, вкладених в єврозону.
"На засіданні G20 лідери нашої держави пообіцяли європейським лідерам, що в умовах світової фінансової кризи та європейської суверенної боргової кризи Китай не скоротить частку європейських вкладень в своїх резервах", - сказав Чжоу Сяочуань.
Більш значна участь у подоланні боргової кризи буде здійснюватися через Міжнародний валютний фонд і Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF), сказав він.
"Ми твердо віримо, що європейські країни можуть об'єднати зусилля для боротьби з труднощами. Вони здатні здолати суверенну боргову кризу. Народний банк Китаю завжди зберігав близьке співробітництво та контакти з Європейським центробанком, і ми підтримуємо один одного в багатьох політичних аспектах. Народний банк Китаю впевнено підтримує недавні заходи ЄЦБ, спрямовані на вирішення проблем", - зазначив глава ЦБ КНР.
Нагадаємо, з подібною заявою сьогодні виступив прем'єр Держради КНР Вень Цзябао.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас