Греція представила ЄС письмові гарантії дотримання кредитної угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція представила ЄС письмові гарантії дотримання кредитної угоди

Казна та Політика
275
Лідери двох партій грецької правлячої коаліції представили Євросоюзу письмові гарантії щодо виконання умов отримання фінансової допомоги.
ЄС вимагав гарантій від лівоцентристської партії ПАСОК і правоцентристської "Нової Демократії" в зв'язку з запланованими на квітень достроковими парламентськими виборами. Лідери єврозони побоюються, що в разі зміни влади або зміни складу правлячої коаліції відданість Греції реформам може виявитися під питанням, передає РИА Новости.
Лідер правоцентристської партії "Нова Демократія" Антоніс Самарас поширив текст свого послання кредиторам, в якому запевняє їх в дотриманні програми. Самарас в минулому натякав на можливість додаткових переговорів з кредиторами щодо окремих частин угоди, і його незгода на скорочення пенсій затримала остаточне схвалення програми.
"Якщо "Нова Демократія" виграє наступні вибори в Греції, партія буде, як і раніше, віддана цілям і основній політиці програми в тому вигляді, в якому вона описана в меморандумі (з міжнародними кредиторами) і кредитній угоді", - заявив Самарас.
При цьому він знову підкреслив, що його партія буде шукати способи для підвищення конкурентоспроможності грецької економіки і відновлення економічного зростання. Раніше Самарас неодноразово заявляв, що політика кредиторів була "помилковим рецептом", оскільки скорочення витрат привело до падіння ВВП.
Через розбіжності з Грецією, в тому числі щодо письмових гарантій, було скасовано заплановане засідання Єврогрупи, яке мало схвалити кредитну угоду з ЄС.
Греція веде важкі переговори з ЄС про 130-мільярдну фінансову підтримку в обмін на жорсткі заходи економії, а також про списання частини боргу на руках приватних кредиторів. Обидві програми потрібно реалізувати до 20 березня, коли Греції потрібно виплатити 14,5 млрд. євро за облігаціями. В іншому випадку країні загрожує дефолт.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас