Клюєв розповів, чим займеться в РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв розповів, чим займеться в РНБО

324
Президент України Віктор Янукович поставив завдання посилити роль Ради національної безпеки та оборони для координації роботи органів влади щодо забезпечення безпеки нашої держави по усіх без винятку напрямках. Про це в інтерв'ю заявив секретар РНБО України Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба політика.
"Виклики сучасного світу для України стають все більш серйозними. Наша держава інтегрована в світові політичні та економічні процеси. І, як ви бачите, дуже чуйно реагує на зміни, що відбуваються в світі", - заявив секретар Ради.
Клюєв розповів, що для нього нова посада - "можливість зосередитися на вирішенні стратегічно важливих для України завдань, реальними справами забезпечити зміцнення безпеки і конкурентоспроможності нашої держави у всіх сферах - політичній, економічній та гуманітарній". "Україна повинна стати вагомим політичним та економічним гравцем на міжнародній арені", - додав Секретар Ради національної безпеки та оборони України.
Дуже важливим завданням він назвав забезпечення енергетичної безпеки України, підвищення її енергоефективності. "...Ті мільярди, які Україна віддає щомісячно за неймовірно дорогі енергоносії, ми могли б вкладати в модернізацію економіки, створення нових високотехнологічних підприємств. Дорогі енергоресурси і величезні енерговтрати - це ціна кожного нашого товару, це мільярди коштів, недодані пенсіонерам, освіті та охороні здоров'я" , - заявив він.
Клюєв зазначив, що важливо не просто прискорити реформи в силовому блоці, а підвищити якість цих реформ. "Коли ми говоримо про захист національних інтересів, підвищення обороноздатності України, важливо розуміти, що мова йде про цілий комплекс завдань. Це не тільки професіоналізм і мобільність армії, а й сучасний рівень її озброєння, а значить - серйозні кроки з розвитку військово-промислового комплексу. Це також означає підвищення ефективності спеціальних служб для захисту інтересів країни, і в першу чергу - економічних", - сказав він.
Крім цього секретар РНБО одним із завдань діяльності цього органу назвав координацію роботи щодо активізації військово-технічного співробітництва України, як з країнами СНД, так і з багатьма іншими державами.
У той же час, за його словами, в контексті судово-правової реформи, важливі зміни в роботі всієї правоохоронної системи, підвищення якості її функціонування та мінімізації корупції в силових структурах. "Ви прекрасно знаєте, що нам ще дуже багато що потрібно зробити, щоб кожна людина відчувала себе захищеною не тільки від злочинності, а й від свавілля правоохоронців", - сказав Секретар РНБО. На його думку, корупція - одна із значних загроз для існування ефективної держави.
Важливим завданням Андрій Клюєв назвав також забезпечення екологічної та техногенної безпеки країни. За його словами, та купа проблем, яка накопичилася як за радянські роки, так і за роки незалежності України потребує величезних багаторічних зусиль. "Зношеність промисловості та інфраструктури не дозволяє владі розслаблятися ні на хвилину", - підкреслив він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас