Розрив заявки Італії з постачаннями з РФ скорочується, але Газпром стурбований українським транзитом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розрив заявки Італії з постачаннями з РФ скорочується, але Газпром стурбований українським транзитом

Енергетика
486
Розбіжність заявки італійського ринку на російський газ і фактичного постачання в середу складе 10% (10,9 млн кубометрів при заявці 107,1 млн кубометрів), повідомив італійський газотранспортний оператор Snam Rete Gas.
У вівторок розбіжність була 13%, в понеділок - 14%.
Італія отримує російський газ транзитом через Україну. У середу "Газпром" (РТС: GAZP) випустив два прес-релізи, що стосуються ситуації з поставками газу на південь Європи.
Глава концерну Олексій Міллер провів робочу нараду з питань транзиту російського газу через Україну в умовах аномальних холодів. "Основна увага була приділена забезпеченню безперебійного транзиту російського газу по території України європейським споживачам", - йдеться в заяві компанії. А по закінченні наради О.Міллер прийняв главу "Нафтогазу України" Євгена Бакуліна.
Крім того, "Газпром" поширив коментар О.Міллера про те, що "ця аномально холодна зима, яка викликала різке зростання попиту на російський газ в Європі, - ще одне підтвердження того, що "Південний потік" повинен бути і буде побудований. Європі потрібні нові коридори постачання російського газу без транзитних посередників".
Раніше "Газпром" скаржився, що в аномальні холоди Україна збільшувала відбір до 60 млрд кубометрів у річному вирахуванні, що відповідає 160 млн кубометрів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас