Кінах: Навантаження на фонд оплати праці в Україні потрібно знижувати до 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Навантаження на фонд оплати праці в Україні потрібно знижувати до 30%

513
В Україні в даний час існує дуже велике навантаження на фонд оплати праці, що створює умови для виплати заробітної плати в конвертах і різко б'є по платоспроможності населення, вважає президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Анатолій Кінах.
В ефірі програми "Соціальний статус" на телеканалі Tonis він розповів, що навантаження на фонд оплати праці в Україні, яке в даний час складає 50-52%, набагато вище, ніж в середньому по Європі (24-25%) і в світі (16%).
"Коли ми вирішуємо питання удосконалення пенсійної системи та створення робочих місць, ми повинні поступово знижувати навантаження на фонд оплати праці. Ми впевнені, що в умовах України його потрібно доводити максимум до 27-30%, необхідно ввести єдиний соціальний внесок, удосконалити фонди соціального страхування", - вважає Кінах.
На його думку, таке зниження дасть можливість людям отримувати більш високі зарплати. "Це необхідно робити терміново, але розумно і поступально", - підкреслив глава УСПП.
Кінах негативно оцінив ухвалений держбюджет на 2012 рік у частині фінансової підтримки підприємництва, де на національну програму сприяння розвитку малого підприємництва передбачено 3,5 млн грн і ще 10 млн грн - на мікрокредитування.
"Цих цифр не вистачить навіть на адміністрування, тобто на зарплату тим, хто має формувати систему та інфраструктуру підтримки підприємництва", - зазначив президент УСПП.
Він повідомив, що в першому кварталі поточного року держбюджет буде переглянутий і ресурси, що направляються на розвиток підприємництва в Україні, збільшені.
Кінах також зазначив, що податковий тиск на підприємців поступово знижується, зокрема, податок на прибуток вже знижено до 21% і протягом найближчих двох років буде доведений до 16-17%.
Проте, на його думку, головним ризиком для підприємця є те, що він "не впевнений у захисті своїх прав власника - прав інвестора, захисті інвестицій, що буде працювати в умовах рівноправної конкуренції". І саме тому держава повинна будувати довгострокову політику формування сприятливих умов для підприємницької діяльності, підкреслив президент УСПП.
"Податкова система України потребує суттєвого вдосконалення, але, в першу чергу, в тій частині, яка формує рівноправні умови відносин держави і платників податків, можливостей платника податків захищати свою справу і недопущення проявів корупції, рекету на рівні державних структур щодо людей, які займаються підприємницькою діяльністю. І це потрібно вирішувати жорстко", - підкреслив Кінах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас