Творець BitTorrent має намір знищити телебачення в його нинішньому вигляді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творець BitTorrent має намір знищити телебачення в його нинішньому вигляді

48
Брем Коен анонсував нову версію протоколу BitTorrent. Вона отримала назву BitTorrent Live і призначена для організації відеотрансляцій через пірингові мережі.
На розробку нового протоколу у програміста пішло три роки, зате тепер навіть при багатомільйонній аудиторії затримка передачі відео не перевищує п'яти секунд, передає Хабрхабр.
BitTorrent Live дозволить знизити навантаження на розповсюджувача файлу до 99%. Таким чином, передача відео буде коштувати дешевше, ніж по супутнику або за допомогою CDN, і для нього не потрібна дорога інфраструктура.
Творець протоколу заявив, що хоче знищити телебачення в його нинішньому вигляді: "Фізична інфраструктура телебачення неминуче відімре, але телебачення як модель споживання контенту залишиться".
Зараз Коен шукає партнерів, які дадуть згоду на поширення свого контента по запропонованій ним моделі. Netflix і Hulu, які планують скоротити витрати на інфраструктуру, вже зацікавилися винаходом. До речі, BitTorrent Live зможуть використовувати і некомерційні мовники - новий протокол є відкритим і вільним.
BitTorrent Live вже функціонує в тестовому режимі. Переглянути відео за новим протоколом можна через сайт live.bittorrent.com, попередньо скачавши спеціальний клієнт.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас