Standard & Poor’s: Доходи великих банків США залишаються нестійкими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Standard & Poor’s: Доходи великих банків США залишаються нестійкими

162
Показники виручки американських великих кредитних організацій і трастових банків залишаються нестійкими, незважаючи на ознаки відновлення економіки США, йдеться в статті рейтингового агентства Standard & Poor's.
"Великі банки продовжують спроби подолати вплив високого рівня безробіття, слабкого ринку житлової нерухомості, європейської боргової кризи і нових правил фінансового регулювання, - відзначив кредитний аналітик агентства Метью Албрехт (Matthew Albrecht). - Їх показники прибутку за четвертий квартал 2011 року були слабкими".
Проте показники кредитоспроможності в четвертому кварталі 2011 року продовжили поліпшуватися для більшості великих банків. В результаті, на думку агентства, зниження резервів на покриття можливих збитків за кредитами і збільшення контролю над витратами дозволило банкам наростити капітал в рамках підготовки до нових правил банківського регулювання.
"Ми очікуємо, що в 2012 році трастові банки і великі кредитні організації продовжать нарощувати капітал, однак повільне відновлення американської економіки, ринки капіталу, що перебувають під тиском, і низькі відсоткові ставки будуть стримувати зростання їх прибутковості", - додав аналітик.
На початку лютого інше рейтингове агентство - Fitch Ratings - висловило думку, що американські банки продовжать фіксувати зниження фінансових показників, зокрема прибутку, в поточному році, оскільки негативні тенденції минулого року в банківському секторі збережуться.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас