Податкова розслідує справу за фактом замаху на заволодіння чужим майном посадовими особами "Укрферрі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова розслідує справу за фактом замаху на заволодіння чужим майном посадовими особами "Укрферрі"

Кримінал
192
Державна податкова служба в Одеській області пояснює проведення обшуків в офісах низки транспортно-експедиторських підприємств розслідуванням справи за фактом замаху на заволодіння чужим майном співробітниками судноплавної компанії "Укрферрі" (Одеса).
Про це Українським Новинам повідомив представник прес-служби ДПС в області.
За його словами, справу порушено кілька років тому за ст.191 ч.5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ст.366 ч.1 (службова фальсифікація, внесення посадовими особами в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу.
Тим часом, прес-секретар Асоціації судновласників Олександр Федоров повідомив Українським Новинам, що компанія "Укрферрі" заявляє про спробу рейдерського захоплення через тиск на транспортно-експедиторські підприємства.
"Податкова міліція проводить обшуки і вилучення документів в офісах транспортно-експедиторських підприємств Одеси та Іллічівська, що обслуговують пороми "Укрферрі", - сказав Федоров.
Він уточнив, що протягом 3 днів (8-10 лютого) податкова міліція проводила обшуки і вилучення документів в офісах підприємств "Євроазіатська транспортна компанія", "Інтерферрі" і "Феррітранс".
Також обшуки пройшли в будинках кількох осіб, близьких до керівництва "Укрферрі".
За даними Федорова, на них чиниться тиск з метою отримання відомостей, що компрометують діяльність "Укрферрі".
"Достовірне джерело повідомило, що дані дії зроблені на підставі порушеної кримінальної справи про нібито незаконне повернення компанії податку на додану вартість за 6 місяців 2008 року", - повідомив він.
Керівництво "Укрферрі" заявляє, що ці твердження безпідставні.
"Колектив компанії, знаючи про плани рейдерського захоплення "Укрферрі" певними особами, розцінює кримінальну справу, що несподівано виникла, та обшуки в офісах контрагентів компанії як надуманий привід і засіб тиску на акціонерів", - сказав Федоров.
Він додав, що за останні 10 років компанія за свої кошти відкрила кілька нових регулярних поромних ліній на Чорному морі, інвестувала спільно з партнерами з Німеччини, Ізраїлю, Туреччини і США у розвиток терміналів і флоту понад 60 млн доларів.
Як повідомляло агентство, ПрАТ "Судноплавна компанія "Укрферрі" створено в жовтні 1995 року.
Компанія володіє автомобільно-залізничними та автомобільно-пасажирськими поромами та експлуатує їх на поромних переправах "Іллічівськ-Варна" (Болгарія), "Іллічівськ-Поті" (Грузія), "Одеса-Стамбул" (Туреччина) та інших.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас