Азаров доручив МЕРТ спільно з Мінфіном і НБУ проаналізувати темпи розвитку економіки в січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров доручив МЕРТ спільно з Мінфіном і НБУ проаналізувати темпи розвитку економіки в січні

111
Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі спільно з Міністерством фінансів і Національним банком проаналізувати темпи розвитку економіки країни за січень поточного року.
Відповідне доручення він віддав, відкриваючи засідання уряду в середу в Києві.
"Доручаю Міністерству економіки разом з Міністерством фінансів провести протягом тижня і надати на розгляд уряду відповідний аналіз і пропозиції. До цього прошу приєднатися Національний банк України, оскільки абсолютно зрозуміло, що економіці зараз необхідна кредитна підтримка за оптимальними відсотковими ставками", - сказав глава уряду.
За словами Азарова, ситуація на світових ринках розвивається таким чином, що Україні необхідно терміново мобілізувати конкурентну перевагу економіки і всі зусилля спрямувати на створення "запасу міцності".
"Європа вже не справляється з борговою кризою швидко і ефективно. Азіатські ринки гальмують розвиток, а значить, ні фінансових ресурсів ззовні, ні сприятливої кон'юнктури для товарів традиційного українського експорту чекати не доводиться", - зазначив прем'єр.
За словами Азарова, попередній аналіз підсумків роботи економіки України в січні підтвердив, що негативні чинники вже впливають на її розвиток.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас