ВВП Німеччини знизився в IV кварталі на 0,2%, менше прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Німеччини знизився в IV кварталі на 0,2%, менше прогнозу

Казна та Політика
129
ВВП Німеччини знизився в четвертому кварталі 2011 року на 0,2% в порівнянні з попереднім кварталом, свідчать попередні дані Федерального статистичного агентства ФРН.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зниження показника на 0,3%.
ВВП країни в жовтні-грудні збільшився на 1,5% відносно IV кварталу 2010 року, тоді як експерти прогнозували підйом на 1,8%.
Згідно з переглянутими даними, ВВП Німеччини в липні-вересні в квартальному обчисленні підвищився на 0,6%, а не на 0,5%, як повідомлялося раніше, в річному численні зростання було переглянуто з 2,5% до 2,6%.
Як зазначає статбюро, зовнішня торгівля справила негативний вплив на динаміку ВВП в минулому кварталі, тоді як обсяги будівництва допомогли стримати падіння ВВП.
"Ранні сигнали дають причини для помірного оптимізму. У першому кварталі ми можемо розраховувати на слабке зростання. Боргова криза створює ризики, але ми виходимо з того, що влада зможе їх стримати", - заявив економіст Helaba Штефан Мютце.
Боргова криза в єврозоні стримує зростання економіки всіх країн валютного блоку, в Греції, Португалії та Бельгії вже триває рецесія, інші країни стоять на її межі.
Попередні дані про динаміку ВВП єврозони в IV кварталі будуть оприлюднені в середу о 14:00.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас