Дамаск: Верховним комісаріатом ООН маніпулюють країни, які хочуть нашкодити Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дамаск: Верховним комісаріатом ООН маніпулюють країни, які хочуть нашкодити Сирії

186
Влада Сирії відкидає звинувачення Верховного комісара ООН з прав людини в скоєнні злочинів проти людяності.
Верховний комісар ООН з прав людини Неві Піллей заявила, що влада Сирії під час придушення антиурядових виступів могла чинити злочини проти людяності.
"Сирія категорично відкидає заяву Верховного комісаріату ООН, в якій містилися нові звинувачення стосовно (влади) Сирії", - йдеться в заяві МЗС країни.
Також сирійський МЗС заявив, що Верховним комісаріатом ООН "маніпулюють деякі країни, які хочуть нашкодити Сирії".
Вчора, 13 лютого, на пленарному засіданні Генасамблеї ООН Піллей говорила про те, що від рук сил безпеки в Сирії в 2011 році загинули понад 5,4 тисячі осіб, і близько 2 тисяч сирійських військових і співробітників спецслужб були вбиті повстанцями. Разом з тим комісар визнала, що документального підтвердження цих цифр у неї немає. За словами Піллей, "не можна пред'явити точні дані через нестачу доступу в країну", і наведені відомості засновані на "повідомленнях, які заслуговують довіри", причому протягом двох місяців вони не оновлювалися.
У той же час, вона поклала відповідальність за ескалацію насильства в Сирії на Раду Безпеки ООН, яка не змогла ухвалити резолюцію щодо ситуації в Сирії.
Західні країни домагаються відходу від влади президента Сирії Башара Асада, проте Росія і Китай вимагають від його противників дистанціюватися від екстремістських сил, що приєдналися до опозиції. Москва і Пекін 4 лютого заблокували схвалення в Раді Безпеки ООН резолюції із засудженням сирійської влади, яка ігнорує спостереження місії ЛАД.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас