"Вишкою Бойка" зацікавилась прокуратура Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Вишкою Бойка" зацікавилась прокуратура Великобританії

1047
Хоч переплата $150 млн "офшорній" фірмі за бурову установку і не зацікавила українську прокуратуру і СБУ, британські правоохоронні органи вирішили інакше.
Прокуратура Великобританії почала розслідування діяльності фірми Highway Investment Processing, яка продала бурову вишку (так звану "вишку Бойка") державнійкомпанії "Чорноморнафтогаз" з переплатою $150 млн.
Про це з посиланням на свої джерела повідомляють журналісти програми "Знак оклику" телеканалу TBi.
"Хоч переплата $150 млн "офшорній" фірмі і не зацікавила українську прокуратуру і СБУ, британські правоохоронні органи вирішили інакше. Британських правоохоронців цікавлять не підставні директори фірми, вони хочуть дійти до останньої ланки, і з'ясувати, хто отримав гроші від цієї угоди", - йдеться в повідомленні.
У ньому також зазначається, що для цього за наполяганням британської прокуратури був припинений процес ліквідації фірми Highway Investment Processing.
Журналісти посилаються на документ, який свідчить про це.
Зокрема, у виписці з реєстру компаній, зареєстрованих у Великобританії, йдеться, що "процес ліквідації підприємства тимчасово припинений у зв'язку з отриманням реєстром заперечення проти ліквідації".
Як писало раніше ZN.UA, ця компанія брала участь в першому і в другому тендері з продажу чергової вишки. Участь в ньому, нагадаємо, замість анонсованих "10-12 виробників" взяли тільки три загадкові посередника, серед яких і Highway Investment Processing. При цьому на той момент компанія всі гроші за першу установку ще повинна була отримати (тільки 80% передоплати), а вже продавала наступну.
З другим тендером у неї не склалося, тому ZN.UA з нетерпінням чекало появи в Британському реєстрі свіжої фінансової звітності Highway, щоб спробувати зрозуміти, скільки "британські латиші" заробили в Україні.
Однак буквально за кілька днів до обов'язкової публікації звітності Highway Investment Processing заявила про свою ліквідацію.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас