З МВС звільнили свідка, який підтримав Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З МВС звільнили свідка, який підтримав Луценка

Кримінал
441
Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що головного інспектора поточної діяльності апарату Міністерства внутрішніх справ Богдану Василенко, яка під час допиту у його кримінальній справі в суді в статусі свідка заявила, що на стадії досудового слідства слідчі Генеральної прокуратури чинили на неї тиск, звільнили з роботи.
Про це він сказав на засіданні суду у вівторок.
Під час виступу на дебатах адвокат Олексій Баганець заявив, що декілька свідків відмовилися від своїх свідчень, записаних в протоколах допитів досудового слідства.
Коли як приклад адвокат згадав Василенко, Луценко доповнив свого захисника.
"Вона, до речі, звільнена з МВС після допиту", - сказав екс-міністр.
Василенко давала свідчення в суді 19 січня на найтривалішому засіданні у справі Луценка, яке затягнулося майже на 13 годин.
Василенко допитувалася в той день останньою приблизно з 11:00 до 11:30.
Вона, зокрема, заявила, що слідчі під час допиту пропонували їй відмовитися від виступу в суді.
Як повідомляло агентство, Баганець вважає, що слідчі Генпрокуратури сфальсифікували кримінальну справу проти його підзахисного.
Держзвинувачення просить суд засудити екс-міністра до 4 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, а його колишнього водія Леоніда Приступлюка до 3 років позбавлення волі умовно.
На думку держобвинувачення, доведеною є як вина Луценка в незаконному позачерговому виділенні квартири Приступлюку і зарахуванні його громадянського стажу в міліцейський, так і в затвердженні наказу про святкування Дня міліції у 2008-2009 роках під час дії рішення Кабінету Міністрів про економію бюджетних коштів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас