Тимошенко відмовилась від обстеження українськими та іноземними лікарями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко відмовилась від обстеження українськими та іноземними лікарями

4744
Колишній прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко відмовилася від запропонованих послуг українських та іноземних лікарів. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.
"Членами комісії пацієнтці було запропоновано провести обстеження стану її здоров'я на її ж вимогу. Однак, ув’язнена відмовилася від участі в обстеженні фахівцями МОЗ України та лікарями ДПтС України. Такі заяви Тимошенко є прямим порушення вимог чинного законодавства України (зокрема ст. 116 Кримінально-виконавчого кодексу України, якою передбачено консультування, лікування або обстеження залученими лікарями засудженого хворого під наглядом медперсоналу виправної установи) і розцінюється як небажання проходити засудженою Тимошенко медобстеження в рамках правового поля", - йдеться в повідомленні ДПтС.
Про відмову Тимошенко від пропонованих послуг лікарів складено відповідний акт. Зараз комісія приймає рішення про подальші свої дії.
Нагадаємо, сьогодні, 14 лютого, в Качанівську виправну колонію Харківської області прибула комісія лікарів, у тому числі представники від Канади та Федеративної Республіки Німеччина, для обстеження екс-прем'єра.
Раніше соратники Тимошенко неодноразово заявляли про погіршення її здоров'я, зокрема про наявність проблем зі спиною, через які вона не може ходити. У той же час, як повідомляла Пенітенціарна служба України, екс-прем'єр відмовлялася від приймання призначених фахівцями МОЗ медичних препаратів і наполягала на обстеженні її незалежними лікарями.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас