Moody 's: Дефіцит за поточними рахунками Японії ускладнить її відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody 's: Дефіцит за поточними рахунками Японії ускладнить її відновлення

Казна та Політика
98
Падіння в 2011 році сальдо Японії за поточними рахунками до негативних значень через зниження експорту, зменшило ймовірність сильного відновлення економіки, сказав старший аналітик в Investors Service Moody.
Але негативний вплив на зовнішню позицію Японії буде малим, тому що рахунок поточних операцій залишається позитивним і, ймовірно, буде залишатися таким "протягом найближчих декількох років або довше", - провідний аналітик Moody 's Том Бірн написав у тижневому огляді перспективи кредитних рейтингів.
"Ні дефіцит торгового балансу, ні зниження профіциту поточного рахунку не вказує на неминуче знесення дуже сильної зовнішньої позиції країни, яка ізолює її від нестабільності світових фінансових ринків", - сказав Бірн. Але він висловив стурбованість з приводу впливу порушення ланцюжка поставок японських фірм після землетрусу країни в березні минулого року і повені в Таїланді в кінці 2011 року.
Він також відзначив проблеми експортерів через сильну ієну, а також зниження попиту з боку США і зростання в Китаї, що боляче вдарило по японських експортерах. Останні дані показали, що профіцит поточного рахунку скоротився найшвидшими темпами, впавши до найнижчого рівня за 15 років.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас