Абрамовича назвали найбільш шанованим олігархом Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абрамовича назвали найбільш шанованим олігархом Росії

412
За результатами інтернет-опитування двох тисяч респондентів найбільш шанованим російським олігархом був визнаний Роман Абрамович.
Про це повідомляє Forbes з посиланням на дослідження компанії Profi Online Research. Учасникам дослідження запропонували проголосувати, вибравши найбільш шанованих людей зі списку ста найбагатших росіян за версією Forbes. Потім респондентів попросили вибрати з 18 позитивних якостей ті, які, на їхню думку, властиві конкретному олігарху, передає Лента.ру.
Видання включило в список як безпосередньо ділові (чистота репутації, повага до партнерів, здатність обходити конкурентів і будувати ефективний бізнес), так і більш загальні якості (спритність, чесність, твердість).
Як виявилося, частота появи бізнесменів на публіці і в ЗМІ не мала істотного впливу на результати опитування - тільки четверо з першої десятки опинилися в числі найпопулярніших підприємців 2011 року (також за версією Forbes). Ще одна особливість - чим нижче олігарх в списку, тим більш чесним вважають його респонденти.
Абрамович набрав найменшу кількість балів у категоріях "чесність", "скромність" і "чистота репутації", зате набрав найбільшу кількість максимальних показників - ділової хватки, здатності обходити конкурентів, вміння вибудовувати ефективний бізнес, інтуїції і передбачливості.
На другій сходинці розташувався Михайло Прохоров, якого вважають прихильником інновацій та ефективним управлінцем. Респондентам сподобалися також його відкритість, публічність і ділова хватка.
Третє місце дісталося Володимиру Потаніну - у нього, як вважають опитані, відмінна інтуїція. По інших критеріям цей олігарх набрав середні результати. Четвертий рядок - в Олега Дерипаски, який отримав мінімальний бал в категорії "відкритість" і максимальний - за критерієм "жорсткість".
Найбільш неефективним з першої десятки визнали бізнес Олени Батуриної (5 місце), найчеснішими олігархами з незаплямованою репутацією виявилися Олег Бойко (6 місце), Олександр Лебедєв (8 місце) і Гліб Фетисов (9 місце). У десятці опинилися також Юрій Ковальчук (10 місце) і Михайло Фрідман (7 місце), причому перший отримав мінімальні бали за чистотою репутації, інтуїцією, жорсткістю і здатністю протистояти конкурентам, а другий виділився хорошою інтуїцією.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас