Податкова буде шукати неплатників аналітично, а не перевірками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова буде шукати неплатників аналітично, а не перевірками

Казна та Політика
869
Уряд України має намір скоротити загальну кількість податкових перевірок з метою детінізації економіки країни. Про це повідомила прес-служба уряду з посиланням на слова першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва.
"Мова не тільки про мораторій на податкові перевірки малого і середнього бізнесу, який продовжено і в 2012 році, мова про поступове зниження загальної кількості податкових перевірок. Впровадження аналітичних методів пошуку суб'єктів тіньової економіки дозволяє знаходити порушників закону без зайвих витрат часу і нервів сумлінних платників податків", - йдеться в повідомленні.
На думку Клюєва, успіх детінізації економіки буде полягати не стільки в силових методах, скільки в заходах зі зниження регуляторного навантаження на приватний сектор, продовження мінімізації бюрократичних процедур, які стосуються підприємницької діяльності.
Він нагадав, що Податковий кодекс передбачає не тільки поступове зниження ставок основних податків, а й податкові пільги для підприємств, що реалізують енергоефективні проекти. Клюєв також закликав вітчизняних підприємців активніше користуватися цими інструментами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас