Єврокомісія: Україна до цих пір не убезпечила свої паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: Україна до цих пір не убезпечила свої паспорти

304
Європейська комісія вважає, що Україна не убезпечила до кінця документи в рамках плану дій з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.
Про це йдеться в другому звіті Єврокомісії про реалізацію Україною плану.
"Обмежений прогрес був досягнутий в області безпеки документів. Правова основа для видачі машиночитаних біометричних закордонних паспортів у повній відповідності з високими стандартами безпечної ідентифікації Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) не була завершена", - сказано в доповіді.
Єврокомісія також вважає, що потрібно зміцнювати співробітництво в управлінні кордонами.
У доповіді йдеться, що в управлінні міграцією в Україні за дуже короткий час була ухвалена законодавча база і створена інституційна основа для управління міграцією та міграційною політикою.
При цьому ЄС вважає за необхідне схвалити додаткові норми, підзаконні акти та правила для заповнення прогалин у розвитку всеохоплюючої національної стратегії управління міграцією.
Крім того, Єврокомісія відзначає обмежений прогрес у сфері боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Однак вона позитивно оцінює прогрес у сфері боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.
Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович прогнозує, що виконання законодавчого етапу плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС буде завершено в березні-квітні.
У січні Міністерство закордонних справ констатувало, що виконання законодавчого етапу плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС поки не завершено.
22 листопада 2010 р. Україна і ЄС домовилися про план дій, які Україна повинна виконати для введення безвізового режиму короткострокових поїздок для своїх громадян до країн об'єднання.
Як повідомлялося, 9 лютого Верховна рада скасувала закон про біометричні паспорти.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас