Китай продовжить кредити на інфраструктурні проекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай продовжить кредити на інфраструктурні проекти

Казна та Політика
203
Китай продовжить кредити на інфраструктурні проекти, видані місцевим урядам, ще на 4 роки, щоб не допустити банківської кризи. Обсяг позик оцінюється в 10,7 трлн юанів (1,7 трлн доларів), більше половини якого потрібно погасити в найближчі три роки.
Тіло кредиту в багатьох випадках уже підлягає поверненню, оскільки багато проектів не генерують істотної виручки. Деякі експерти зазначають, що ролірування кредитів тільки заганяє проблему вглиб балансових рахунків і ніяк не сприяє її вирішенню. Але уряду потрібен час, щоб визначитися з можливими шляхами виходу з боргової кризи. Старший економіст Державного інформаційного центру КНР Фань Сяньпін відзначає, що продовження строків кредитування зіграє на руку всім учасникам банківської системи.
У жовтні минулого року за продовження термінів висловився віце-голова Комісії з регулювання банківської системи КНР Чжоу Мубін. Борги місцевих органів влади гарантовані центральним урядом, і у нього є два способи запобігти хвилі дефолтів: або надати кошти з центрального бюджету, або пом'якшити умови кредитування.
Китайський уряд розглядає можливість обережного пом'якшення кредитної політики. Прем'єр-міністр КНР Вень Цзябао заявив: "Ми повинні якомога швидше розробити план дій і швидко його реалізувати". Можливо, банкам знизять норми резервування, щоб збільшити обсяги кредитування. Остання статистика вказує на те, що китайська економіка сповільнюється. Обсяг експорту з КНР в січні знизився на 0,5%, в порівнянні з минулим роком. Кількість нових кредитів також знижується: у січні банки видали нових кредитів на 738,1 млрд юанів (117 млрд доларів), що виявилося істотно нижче, ніж прогнози аналітиків.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас