Екс-губернатора виселяють з Кончі-Заспи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-губернатора виселяють з Кончі-Заспи

954
Екс-губернатора Черкащини Вадима Льошенка виселяють з дачі в елітному селищі Конча-Заспа під Києвом
Справу розглядав заступник голови Вищого спеціалізованого суду, брат генерального прокурора Микола Пшонка. Суд дозволив Держуправлінню справами розірвати договір оренди будинку в Кончі-Заспі з Вадимом Льошенком.
Льошенко, у 2003 році ставши губернатором, прийняв дачу в оренду на 49 років. Судова тяганина почалася в 2006 році. У Держуправлінні вважали, що Льошенко не мав права поселитися в Кончі-Заспі, згідно з постановою уряду № 1210 від 6 серпня 2003 року, він не входить до переліку категорій посадових осіб, яким дозволено мати дачу в елітному селищі. Крім того, його звинувачують у несвоєчасній оплаті за оренду будинку.
До суду чиновники та екс-губернатор звернулися в 2007 році. За три роки з'явилося перше рішення - чиновник повинен повернути дачу. Кілька апеляцій виявилися марними. Рішення Вищого спеціалізованого суду оскарженню не підлягає.
"Це наочний приклад того, як функціонує в країні судова влада, - обурюється Льошенко. - Я отримав будинок на 49 років в оренду, зробив там ремонт, а через три роки мені наказують забиратися. Кожен трактує закон на свій лад. Я хочу торжества справедливості. Незважаючи на програний процес у вищому спеціалізованому суді, мої юристи вивчають питання подачі апеляції".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас