У літаку Януковича встановили позолочений кран і мармуровий умивальник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У літаку Януковича встановили позолочений кран і мармуровий умивальник

9203
У новому літаку Airbus А-319-115XCJ, побудованому в Далласі (США) спеціально для президента України Віктора Януковича, є робочий кабінет, зал засідань, кухня, відсіки для супроводжуючих осіб, багажу і зона відпочинку, де президент може подрімати.
Як повідомляє видання "Авіація України", А-319-115XCJ - це новітнє судно п'ятого покоління. На його складання витратили три роки, пілоти проходили спеціальне навчання в Тулузі (Франція).
Оббивка салону бежева. Панелі, тумби, столи, шафи - з залакованого світлого дерева. Світильники, обробка спального місця і ванної кімнати позолочена. А-319-115XCJ може перевозити до 100 пасажирів, розвиває максимальну швидкість до 950 кілометрів на годину, а максимальна дальність його польоту 11 600 кілометрів. Спальне місце в літаку оббите дорогою жакардовою тканиною. Спинка ліжка прикрашена позолотою. Над ліжком висить дзеркало в золотій рамі.
У ванній кімнаті у президента буде позолочений кран і раковина з рожевого мармуру.
Як відзначає видання, Аеробус А-319 стане основним представницьким літаком України. У лайнері є робочий кабінет, зал засідань, зона відпочинку, кухня, відсіки для супроводжуючих осіб, багажу. Крім аеробуса, парк авіакомпанії "Україна" налічує морально застарілі Іл-62М, Ту-134 радянського виробництва, а також Ан-74 вітчизняного АНТК "Антонов".
За даними ЗМІ, новий літак обійшовся українському бюджету в 86 млн. доларів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас