Чорновіл: Безвізовий режим з ЄС - це фішка для електорату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорновіл: Безвізовий режим з ЄС - це фішка для електорату

660
Лібералізація безвізового режиму не цікавить українську владу. Вона використовує її як передвиборче гасло.
Таку думку в коментарі УНН висловив позафракційний народний депутат Тарас Чорновіл.
"Українська влада, яка і так має безвізовий режим на основі дипломатичних паспортів, або навіть на основі звичайних паспортів, на відміну від наших громадян, ніколи проблем з отриманням віз не мала... Ніхто особливо серйозно питання лібералізації візового режиму на принциповому рівні не розглядав. Це є скоріше фішкою для виборців", - вважає Чорновіл.
Парламентарій також зазначив, що Україна не продемонструвала прогресу у виконанні плану дії щодо лібералізації візового режиму з жодного з пунктів. "Ми не продемонстрували прогресу ні по одному з блоків. По першому блоку, який стосується безпосередньо документальної частини, ми до сих пір не маємо закону, який передбачає наявність паспортів з біометричними даними", - заявив Чорновіл.
За його словами, щодо облаштування кордонів і гарантій того, що в разі введення безвізового режиму не зросте число мігрантів, теж залишаються питання. "В цьому напрямку у нас по західному кордону більш-менш нормальна ситуація... і претензії не пред'являлися. Поки є претензії тільки до східного кордону, який сьогодні ще прозорий", - додав він.
Також політик зазначив, що є ще два пункти, про які в Україні намагаються не говорити. "Це питання правової держави і це питання країни, яка забезпечує своїм громадянам нормальну зайнятість, економічну можливість самореалізації і нормальний соціальний рівень... Наявність таких проблем передбачає, що країна може в разі введення безвізового режиму виплеснути за кордон велику кількість мігрантів, а цього ніхто не хоче отримати від України в подарунок", - додав він.
Нагадаємо, недавно Єврокомісія оприлюднила звіт про прогрес України та Молдови у виконанні плану дій щодо лібералізації безвізового режиму. ЄС відзначив обмежений прогрес у виконанні Україною деяких блоків плану, а робота молдовської влади за виконання цих же частин плану охарактеризована як "хороший прогрес".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас