Увага до USD як валюті фондування. Європейський премаркет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Увага до USD як валюті фондування. Європейський премаркет

Фондовий ринок
152
Актуальне на сьогодні:
EUR/USD: 1,3128 - 1,3246 (підтримка - опір);
GBP/USD: 1,5631 - 1,5816 (підтримка - опір);
AUD/USD: 1,0555 - 1,0641 (діапазон підтримки);
USD/CAD: 0,9967 - 1,0069 (підтримка - опір);
USD/CHF: 0,9057 - 0,9292 (підтримка - опір);
USD/JPY: 77,35 - 77,80 (підтримка - опір).
У центрі уваги продовжує бути американський фондовий ринок. Все ще актуальна тема пошуку екстремумів.
Нагадаємо, що USD виступає валютою фондування, а тому корекція американських фондових індексів небезпечна різкими рухами на валютному ринку.
Деяке посилення USD в п'ятницю на тлі корекції фондових індексів сьогодні частково компенсується за рахунок подій в Греції, які тлумачаться позитивно. У відповідь на невдоволення МВФ невиконанням обіцянок Афінами парламент Греції нарешті схвалив заходи жорсткої економії для отримання міжнародної допомоги.
Правда, голосування в парламенті було затьмарене масовими заворушеннями. Греція очікує 130 млрд EUR (100 млрд EUR кредитів і 30 млрд EUR в якості забезпечення реструктуризації боргу), а від неї відповідно чекають скорочення бюджетних витрат на 325 млн EUR. Формула Остапа жива: "Вранці - гроші, ввечері - стільці". Наступний важливий момент - в середу відбудеться засідання Єврогрупи з метою схвалити і юридично закріпити програму щодо Греції. Далі затишшя може настати до 20 березня, тобто до викупу грецьких облігацій.
Тут не можна не помітити, що рейтингові агентства тимчасово відстали від Франції. Fitch, зокрема, заявило, що у держави все ще є можливість зберегти рейтинг ААА, і що він навряд чи зміниться раніше наступного року.
І все ж знову повернемося до валюти фондування. Ця обставина сильніша, ніж грецькі ідеї. Ризик падіння EUR/USD видно і в березневих, і в квітневих очікування гравців, проте одночасно у квітневій схемою спостерігається різке обмеження можливостей падіння.
Сьогодні індикатором настроїв на валютному ринку може виступати пара GBP/USD, для якої характерно короткострокове жорстке обмеження руху вгору (орієнтири опору: 1,5807 - 1,5816, у той час як на момент публікації торгівля ведеться в районі позначки 1,5790). Можливо, з точки зору фундаментальних обставин на дану валютну пару вплив робить факт збільшення Банком Англії програми купівлі облігацій на суму 50 млрд GBP.
Даний новий обсяг купівлі буде завершений до кінця квітня (!). Одночасно Банк Англії раптом почав більш оптимістично дивитися в майбутнє. Паралельно цьому розпочалося "накопичення фундаменту". Зокрема, обсяг виробництва в обробній промисловості Великобританії в грудні несподівано зріс на 1,0% м/м і на 0,8% р/р (за повідомленнями Національного бюро статистики) при прогнозі +0,2% м/м і +0 , 3% р/р відповідно. Однак більш широкий показник промислового виробництва поки залишається в негативі. Одним словом, тема британських макроекономічних показників стає цікавою.
Олена Кашина, аналітик МФХ FIBO Group
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас